Hozzávalók:
A palacsintához:
A töltelékhez:
Elkészítése:
A hozzávalókból palacsintatésztát keverünk. Felforrósítunk egy evőkanálnyi olajat a palacsintasütőben és 8 palacsintát sütünk.
A répát megpucoljuk, karikákra vágjuk. A brokkolit és a karfiolt megtisztítjuk és rózsákra szedjük. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd felaprítjuk.
Egy teflon serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Rádobjuk a fokhagymát és a répát, 1 percig nagy lángon pirítjuk, aztán hozzáadjuk az ételízesítőt, az alaplevet, végül a karfiolt és a brokkolit. Fedő alatt, mérsékelt tűzön kb 15 perc alatt megpároljuk. A keményítőt elkeverjük fél dl vízzel, a párolt zöldséghez adjuk és egy perc alatt besűrítjük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Megtöltjük a palacsintákat, zsebkendőszerűen összehajtjuk és 200 fokos sütőben 5 perc alatt átforrósítjuk. Melegen tálaljuk.
Esetleg reszelt sajtot kínálhatunk mellé. Remek előétel vagy akár köret is lehet egy nagyobb lakoma esetén, de egy könnyű ebédnek vagy vacsorának is tökéletes.