Zabpelyhes palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg barnacukor
- 30 dkg finomliszt
- 3-4 dl tej
- 3 evőkanál zabpehely (finom szemű)
- baracklekvár
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és kb 1 dl tejet. Ezekből csomómentes masszát keverünk, majd a tej folyamatos hozzáadásával hígítjuk a palacsintatésztát.
Ezután hozzáadjuk a zabpelyhet és összekeverjük. Az így kapott tésztát felforrósított palacsintasütőben kisütjük, majd baracklekvárral betöltjük.
Tálaláskor barack befőttel, tejszínhabbal díszíthetjük a tányért.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »