Zabpelyhes palacsinta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 10 dkg barnacukor
  • 30 dkg finomliszt
  • 3-4 dl tej
  • 3 evőkanál zabpehely (finom szemű)
  • baracklekvár

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és kb 1 dl tejet. Ezekből csomómentes masszát keverünk, majd a tej folyamatos hozzáadásával hígítjuk a palacsintatésztát.

Ezután hozzáadjuk a zabpelyhet és összekeverjük. Az így kapott tésztát felforrósított palacsintasütőben kisütjük, majd baracklekvárral betöltjük.

Tálaláskor barack befőttel, tejszínhabbal díszíthetjük a tányért.