Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zabkorpás palacsinta eperhabbal recept

Zabkorpás palacsinta eperhabbal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 50 dkg rétesliszt
    • 3 púpozott ek teljes kiőrlésű rozsliszt
    • 2 púpozott ek zabkorpa
    • 1 púpozott ek őrölt útifűmaghéj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 3 dl natúr joghurt
    • 2 ek cukor
    • 2 csipet só
    • 1 kávéskanál sütőpor
    • 8-10 dl szódavíz, vagy szénsavas ásványvíz
    • 1 dl étolaj

    Töltelék (kb 12 db palacsintához):

    • 20 dkg eper
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 2 ek porcukor

    Elkészítése:

    A palacsinta tésztához a száraz anyagokat elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojásfehérjét, joghurtot és annyi szódavizet, hogy tejszín sűrűségű masszát kapjunk.

    Habverővel vagy kézi keverőgéppel csomómentesre keverjük. A végén hozzáadjuk az olajat is, majd 1 órát pihentetjük. Az útifűmaghéjtól be fog sűrűsödni, ezért a kisütés előtt kevés szódavízzel hígítsuk fel.

    A kisütéshez palacsintasütőt vagy teflonserpenyőt használunk. A kapott masszát mindkét oldalán aranybarnára sütjük.

    A töltelékhez a tojásfehérjéhez hozzáadjuk a porcukrot, majd gőz felett kemény habbá felverjük, a végén hozzáadjuk a kis kockákra vágott epret.

    A kész palacsintákat kegtöltjük az apres krémmel, feltekerjük és már lehet is tálalni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek