Zabkorpás palacsinta eperhabbal recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg rétesliszt
- 3 púpozott ek teljes kiőrlésű rozsliszt
- 2 púpozott ek zabkorpa
- 1 púpozott ek őrölt útifűmaghéj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 3 dl natúr joghurt
- 2 ek cukor
- 2 csipet só
- 1 kávéskanál sütőpor
- 8-10 dl szódavíz, vagy szénsavas ásványvíz
- 1 dl étolaj
Töltelék (kb 12 db palacsintához):
- 20 dkg eper
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 2 ek porcukor
Elkészítése:
A palacsinta tésztához a száraz anyagokat elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojásfehérjét, joghurtot és annyi szódavizet, hogy tejszín sűrűségű masszát kapjunk.
Habverővel vagy kézi keverőgéppel csomómentesre keverjük. A végén hozzáadjuk az olajat is, majd 1 órát pihentetjük. Az útifűmaghéjtól be fog sűrűsödni, ezért a kisütés előtt kevés szódavízzel hígítsuk fel.
A kisütéshez palacsintasütőt vagy teflonserpenyőt használunk. A kapott masszát mindkét oldalán aranybarnára sütjük.
A töltelékhez a tojásfehérjéhez hozzáadjuk a porcukrot, majd gőz felett kemény habbá felverjük, a végén hozzáadjuk a kis kockákra vágott epret.
A kész palacsintákat kegtöltjük az apres krémmel, feltekerjük és már lehet is tálalni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »