Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék (kb 12 db palacsintához):
Elkészítése:
A palacsinta tésztához a száraz anyagokat elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojásfehérjét, joghurtot és annyi szódavizet, hogy tejszín sűrűségű masszát kapjunk.
Habverővel vagy kézi keverőgéppel csomómentesre keverjük. A végén hozzáadjuk az olajat is, majd 1 órát pihentetjük. Az útifűmaghéjtól be fog sűrűsödni, ezért a kisütés előtt kevés szódavízzel hígítsuk fel.
A kisütéshez palacsintasütőt vagy teflonserpenyőt használunk. A kapott masszát mindkét oldalán aranybarnára sütjük.
A töltelékhez a tojásfehérjéhez hozzáadjuk a porcukrot, majd gőz felett kemény habbá felverjük, a végén hozzáadjuk a kis kockákra vágott epret.
A kész palacsintákat kegtöltjük az apres krémmel, feltekerjük és már lehet is tálalni.