Zabkorpás palacsinta eperhabbal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Zabkorpás palacsinta eperhabbal

Hozzávalók:

Tészta:

  • 50 dkg rétesliszt
  • 3 púpozott ek teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 2 púpozott ek zabkorpa
  • 1 púpozott ek őrölt útifűmaghéj
  • 1 tojásfehérje
  • 3 dl natúr joghurt
  • 2 ek cukor
  • 2 csipet só
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 8-10 dl szódavíz, vagy szénsavas ásványvíz
  • 1 dl étolaj

Töltelék (kb 12 db palacsintához):

  • 20 dkg eper
  • 2 tojásfehérje
  • 2 ek porcukor

Elkészítése:

A palacsinta tésztához a száraz anyagokat elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojásfehérjét, joghurtot és annyi szódavizet, hogy tejszín sűrűségű masszát kapjunk.

Habverővel vagy kézi keverőgéppel csomómentesre keverjük. A végén hozzáadjuk az olajat is, majd 1 órát pihentetjük. Az útifűmaghéjtól be fog sűrűsödni, ezért a kisütés előtt kevés szódavízzel hígítsuk fel.

A kisütéshez palacsintasütőt vagy teflonserpenyőt használunk. A kapott masszát mindkét oldalán aranybarnára sütjük.

A töltelékhez a tojásfehérjéhez hozzáadjuk a porcukrot, majd gőz felett kemény habbá felverjük, a végén hozzáadjuk a kis kockákra vágott epret.

A kész palacsintákat kegtöltjük az apres krémmel, feltekerjük és már lehet is tálalni.