Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós palacsinta vaníliás tejföllel recept

Túrós palacsinta vaníliás tejföllel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Palacsinta:

    • 25 dkg liszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dl tej
    • 1 csipet só
    • 1 ek cukor
    • 1,5 dl szénsavas ásványvíz
    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 2,5 dkg élesztő

    Töltelék:

    • 25 dkg túró
    • 2 ek tejföl
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2 ek porcukor (ízlés szerint)
    • 2 tk fahéj (ízlés szerint)
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 nagy pohár tejföl
    • 2 ek porcukor
    • 1 rúd vanília

    Elkészítése:

    A palacsinta hozzávalóit robotgéppel alaposan kikeverjük (az élesztőt csak morzsoljuk bele, nem szükséges felfuttatni). Hagyjuk pihenni legalább 1 órán át. Ha nagyon sűrű lenne, hígítsuk fel vízzel.

    Olajjal kikent palacsintasütőben süssük ki a palacsintákat.

    A túrót villával törjük át, keverjük ki a porcukorral, a vaníliás cukorra, fahéjjal és 2-3 ek tejföllel, valamint a citrom lereszelt héjával.

    A nagy pohár tejfölt keverjük el a 2 ek porcukorral és a vanília rúd kikapart magjaival.

    A kisült palacsintákat töltsük meg a túrós krémmel, majd locsoljuk meg a tejfölös mártással.

    Tipp:

    Ha szeretjük, akkor a krémbe apróra vágott őszibarackot is tehetünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá