Túrós palacsinta vaníliás tejföllel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Palacsinta:

  • 25 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 3 dl tej
  • 1 csipet só
  • 1 ek cukor
  • 1,5 dl szénsavas ásványvíz
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 2,5 dkg élesztő

Töltelék:

  • 25 dkg túró
  • 2 ek tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 ek porcukor (ízlés szerint)
  • 2 tk fahéj (ízlés szerint)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 2 ek porcukor
  • 1 rúd vanília

Elkészítése:

A palacsinta hozzávalóit robotgéppel alaposan kikeverjük (az élesztőt csak morzsoljuk bele, nem szükséges felfuttatni). Hagyjuk pihenni legalább 1 órán át. Ha nagyon sűrű lenne, hígítsuk fel vízzel.

Olajjal kikent palacsintasütőben süssük ki a palacsintákat.

A túrót villával törjük át, keverjük ki a porcukorral, a vaníliás cukorra, fahéjjal és 2-3 ek tejföllel, valamint a citrom lereszelt héjával.

A nagy pohár tejfölt keverjük el a 2 ek porcukorral és a vanília rúd kikapart magjaival.

A kisült palacsintákat töltsük meg a túrós krémmel, majd locsoljuk meg a tejfölös mártással.

Tipp:

Ha szeretjük, akkor a krémbe apróra vágott őszibarackot is tehetünk.