Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spenótos palacsintatorta recept

Spenótos palacsintatorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 dkg kenyérszalonna
    • 10 dkg póréhagyma
    • 6 gerezd fokhagyma
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag mirelit spenót
    • 1 zsemle
    • 6 dl tej
    • 15 dkg rétesliszt
    • 5 dkg finom liszt
    • 2 dl szódavíz, vagy 1 kávéskanál szódabikarbóna és 2 dl hideg víz
    • bors
    • 0,5 dl olaj

    Elkészítése:

    A szokott módon palacsintát sütünk a lisztből, 1 tojásból, 3 dl tejből és a szódából (kihagyható, de ebben az esetben szükséges a szódabikarbóna és a víz). Kb. 10-12 palacsinta jön ki.

    A szalonnát egy evőkanál olajon pörcösre sütjük egy lábosban, majd kiszedjük, és a maradék zsíron megpirítjuk a karikára vágott póréhagymát 2 gerezd fokhagymával, amíg puha nem lesz. Ezt, miután készen van, szintén kiszedjük és félretesszük.

    A felolvasztott spenótot beletesszük ugyan abba a lábosba, hozzáadjuk a korábban tejbe áztatott, majd felkockázott zsemlét. Ízlés szerint sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük, majd 2 dl tejjel hígítjuk, ezután megturmixoljuk.

    A maradék 3 tojást keményre főzzük.

    Egy nagy, lapos tányérra teszünk egy palacsintát, majd gazdagon megkenjük a spenóttal. Rétegezzük a párolt hagymát, a karikára vágott tojást és a spenótot.

    A végén körbekenjük a maradék spenóttal (hogy a palacsinták széle ne száradjon ki) és megszórjuk a szalonnapörccel.

    Tipp:

    Lehet bele pirított vagy bármilyen maradék husit is tenni bele, nekem itthon éppen akadt egy kis maradék fasírt, azt is felkockáztam és beletettem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá