Hozzávalók:
Elkészítése:
A szokott módon palacsintát sütünk a lisztből, 1 tojásból, 3 dl tejből és a szódából (kihagyható, de ebben az esetben szükséges a szódabikarbóna és a víz). Kb. 10-12 palacsinta jön ki.
A szalonnát egy evőkanál olajon pörcösre sütjük egy lábosban, majd kiszedjük, és a maradék zsíron megpirítjuk a karikára vágott póréhagymát 2 gerezd fokhagymával, amíg puha nem lesz. Ezt, miután készen van, szintén kiszedjük és félretesszük.
A felolvasztott spenótot beletesszük ugyan abba a lábosba, hozzáadjuk a korábban tejbe áztatott, majd felkockázott zsemlét. Ízlés szerint sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük, majd 2 dl tejjel hígítjuk, ezután megturmixoljuk.
A maradék 3 tojást keményre főzzük.
Egy nagy, lapos tányérra teszünk egy palacsintát, majd gazdagon megkenjük a spenóttal. Rétegezzük a párolt hagymát, a karikára vágott tojást és a spenótot.
A végén körbekenjük a maradék spenóttal (hogy a palacsinták széle ne száradjon ki) és megszórjuk a szalonnapörccel.
Lehet bele pirított vagy bármilyen maradék husit is tenni bele, nekem itthon éppen akadt egy kis maradék fasírt, azt is felkockáztam és beletettem.