Spenótos palacsinta túróval töltve recept

Hozzávalók:
Palacsinta:
- 20 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tej
- 3 dl szódavíz vagy buborékos ásványvíz
- csipet só
- 2 evőkanál olaj
- 20 dkg fagyasztott spenót vagy 40 dkg friss
Töltelék:
- 25 dkg túró
- két csipet só
- 1 nagyobb gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál tejföl
Besamel:
- 3 dkg vaj
- 3 dkg liszt
- 3 dl tej
- só, bors, reszelt szerecsendió ízlés szerint
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A fagyasztott spenótot kiengedjük sé lecsepegtetjük. Ha frisset hagsználunk, akkor kevés olajon megdinszteljük, majd botmixerrel pürésítjük.
A tojásokat a sóval kissé felverjük, majd váltva hozzáadjuk a lisztet és a tejet, végül a vízzel hígítjuk és az olajat is belekeverjük.
Felforrósított serpenyőben kisütjük a palacsintákat arra figyelve, hogy ne legyenek vastagok.
A töltelékhez a túrót áttörjük a sóval, zúzott fokhagymával és a tejföllel.
A besamelhez a vajat megolvasztjuk, majd simára keverjük a liszttel. Ne pirítsuk meg, maradjon fehér! Apránként hozzáadjuk a tejet, közben csomómentesre keverjük az egészet. Levesszük a tűzről, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és szerecsendiót adunk hozzá.
A megsült palacsinták felét megkenjük a túrós töltelékkel, ráhajtjuk a másik felét, megkejük besamellel és reszelt sajtot szórunk rá. Ekkor újra félbe hajtjuk. A 4-be hajtott palacsintákat tepsibe vagy jénaiba tesszük, tetejüket besamellel kenjük le és reszelt sajttal szórjuk meg.
180 fokos sütőben kb 15 perc alatt pirosra sütjük az egészet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »