Spenótos palacsinta túróval töltve recept

Hozzávalók:
Palacsinta:
- 20 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tej
- 3 dl szódavíz vagy buborékos ásványvíz
- csipet só
- 2 evőkanál olaj
- 20 dkg fagyasztott spenót vagy 40 dkg friss
Töltelék:
- 25 dkg túró
- két csipet só
- 1 nagyobb gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál tejföl
Besamel:
- 3 dkg vaj
- 3 dkg liszt
- 3 dl tej
- só, bors, reszelt szerecsendió ízlés szerint
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A fagyasztott spenótot kiengedjük sé lecsepegtetjük. Ha frisset hagsználunk, akkor kevés olajon megdinszteljük, majd botmixerrel pürésítjük.
A tojásokat a sóval kissé felverjük, majd váltva hozzáadjuk a lisztet és a tejet, végül a vízzel hígítjuk és az olajat is belekeverjük.
Felforrósított serpenyőben kisütjük a palacsintákat arra figyelve, hogy ne legyenek vastagok.
A töltelékhez a túrót áttörjük a sóval, zúzott fokhagymával és a tejföllel.
A besamelhez a vajat megolvasztjuk, majd simára keverjük a liszttel. Ne pirítsuk meg, maradjon fehér! Apránként hozzáadjuk a tejet, közben csomómentesre keverjük az egészet. Levesszük a tűzről, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és szerecsendiót adunk hozzá.
A megsült palacsinták felét megkenjük a túrós töltelékkel, ráhajtjuk a másik felét, megkejük besamellel és reszelt sajtot szórunk rá. Ekkor újra félbe hajtjuk. A 4-be hajtott palacsintákat tepsibe vagy jénaiba tesszük, tetejüket besamellel kenjük le és reszelt sajttal szórjuk meg.
180 fokos sütőben kb 15 perc alatt pirosra sütjük az egészet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »