Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spenótos palacsinta túróval töltve recept

Spenótos palacsinta túróval töltve
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Palacsinta:

    • 20 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dl tej
    • 3 dl szódavíz vagy buborékos ásványvíz
    • csipet só
    • 2 evőkanál olaj
    • 20 dkg fagyasztott spenót vagy 40 dkg friss

    Töltelék:

    • 25 dkg túró
    • két csipet só
    • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
    • 3 evőkanál tejföl

    Besamel:

    • 3 dkg vaj
    • 3 dkg liszt
    • 3 dl tej
    • só, bors, reszelt szerecsendió ízlés szerint
    • 15 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A fagyasztott spenótot kiengedjük sé lecsepegtetjük. Ha frisset hagsználunk, akkor kevés olajon megdinszteljük, majd botmixerrel pürésítjük.

    A tojásokat a sóval kissé felverjük, majd váltva hozzáadjuk a lisztet és a tejet, végül a vízzel hígítjuk és az olajat is belekeverjük.

    Felforrósított serpenyőben kisütjük a palacsintákat arra figyelve, hogy ne legyenek vastagok.

    A töltelékhez a túrót áttörjük a sóval, zúzott fokhagymával és a tejföllel.

    A besamelhez a vajat megolvasztjuk, majd simára keverjük a liszttel. Ne pirítsuk meg, maradjon fehér! Apránként hozzáadjuk a tejet, közben csomómentesre keverjük az egészet. Levesszük a tűzről, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és szerecsendiót adunk hozzá.

    A megsült palacsinták felét megkenjük a túrós töltelékkel, ráhajtjuk a másik felét, megkejük besamellel és reszelt sajtot szórunk rá. Ekkor újra félbe hajtjuk. A 4-be hajtott palacsintákat tepsibe vagy jénaiba tesszük, tetejüket besamellel kenjük le és reszelt sajttal szórjuk meg.

    180 fokos sütőben kb 15 perc alatt pirosra sütjük az egészet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá