Spenótos palacsinta túróval töltve recept
Hozzávalók:
Palacsinta:
- 20 dkg liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tej
- 3 dl szódavíz vagy buborékos ásványvíz
- csipet só
- 2 evőkanál olaj
- 20 dkg fagyasztott spenót vagy 40 dkg friss
Töltelék:
- 25 dkg túró
- két csipet só
- 1 nagyobb gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál tejföl
Besamel:
- 3 dkg vaj
- 3 dkg liszt
- 3 dl tej
- só, bors, reszelt szerecsendió ízlés szerint
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A fagyasztott spenótot kiengedjük sé lecsepegtetjük. Ha frisset hagsználunk, akkor kevés olajon megdinszteljük, majd botmixerrel pürésítjük.
A tojásokat a sóval kissé felverjük, majd váltva hozzáadjuk a lisztet és a tejet, végül a vízzel hígítjuk és az olajat is belekeverjük.
Felforrósított serpenyőben kisütjük a palacsintákat arra figyelve, hogy ne legyenek vastagok.
A töltelékhez a túrót áttörjük a sóval, zúzott fokhagymával és a tejföllel.
A besamelhez a vajat megolvasztjuk, majd simára keverjük a liszttel. Ne pirítsuk meg, maradjon fehér! Apránként hozzáadjuk a tejet, közben csomómentesre keverjük az egészet. Levesszük a tűzről, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és szerecsendiót adunk hozzá.
A megsült palacsinták felét megkenjük a túrós töltelékkel, ráhajtjuk a másik felét, megkejük besamellel és reszelt sajtot szórunk rá. Ekkor újra félbe hajtjuk. A 4-be hajtott palacsintákat tepsibe vagy jénaiba tesszük, tetejüket besamellel kenjük le és reszelt sajttal szórjuk meg.
180 fokos sütőben kb 15 perc alatt pirosra sütjük az egészet.