Spenótos palacsinta túróval töltve

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Spenótos palacsinta túróval töltve

Hozzávalók:
Palacsinta:

  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 3 dl tej
  • 3 dl szódavíz vagy buborékos ásványvíz
  • csipet só
  • 2 evőkanál olaj
  • 20 dkg fagyasztott spenót vagy 40 dkg friss

Töltelék:

  • 25 dkg túró
  • két csipet só
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál tejföl

Besamel:

  • 3 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • só, bors, reszelt szerecsendió ízlés szerint
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A fagyasztott spenótot kiengedjük sé lecsepegtetjük. Ha frisset hagsználunk, akkor kevés olajon megdinszteljük, majd botmixerrel pürésítjük.

A tojásokat a sóval kissé felverjük, majd váltva hozzáadjuk a lisztet és a tejet, végül a vízzel hígítjuk és az olajat is belekeverjük.

Felforrósított serpenyőben kisütjük a palacsintákat arra figyelve, hogy ne legyenek vastagok.

A töltelékhez a túrót áttörjük a sóval, zúzott fokhagymával és a tejföllel.

A besamelhez a vajat megolvasztjuk, majd simára keverjük a liszttel. Ne pirítsuk meg, maradjon fehér! Apránként hozzáadjuk a tejet, közben csomómentesre keverjük az egészet. Levesszük a tűzről, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és szerecsendiót adunk hozzá.

A megsült palacsinták felét megkenjük a túrós töltelékkel, ráhajtjuk a másik felét, megkejük besamellel és reszelt sajtot szórunk rá. Ekkor újra félbe hajtjuk. A 4-be hajtott palacsintákat tepsibe vagy jénaiba tesszük, tetejüket besamellel kenjük le és reszelt sajttal szórjuk meg.

180 fokos sütőben kb 15 perc alatt pirosra sütjük az egészet.