Somlóival töltött palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Palacsintához:
- 20 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tej
- 2 dl szódavíz
- csipet só
Piskótához (egy 20*35 cm-es tepsihez):
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek kristálycukor
- 6 ek finomliszt
- csipet sütőpor
Krémhez:
- 1 liter tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 8 ek kristálycukor
- 4 ek darált dió
Sziruphoz:
- 2 dl víz
- 0,5 dl rum vagy rumaroma
- 4 ek kristálycukor
- 10 dkg mazsola
Csokoládé öntethez:
- 4 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 ek vaj
- 0,5 liter tej
- 2 dkg csokoládés pudingpor
- 4 ek kristálycukor
- 0,5 dl rum vagy rumaroma
Díszítéshez:
- tejszínhab
Elkészítése:
A palacsinta hozzávalóiból csomómentesre kikeverjük a masszát és a szokásos módon kisütjük.
A piskótához az egész tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt jól kihabosítjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet és a sütőport, majd sütőpapíros tepsibe simítjuk.
180 fokos sütőben megsütjük, majd ha kihűlt, akkor vízszintesen és függőlegesen is félbevágjuk, így lesz 4 lapunk.
A szirup hozzávalóit összeforraljuk, majd leszűrjük. A levet felfogjuk, a mazsolát alaposan lecsepegtetjük.
Egy nagyobb edénybe összeállítjuk a somlóit: alulra kerül egy piskótalap, meglocsoljuk sziruppal, pudingot kenünk rá, majd diót és mazsolát szórunk rá. Ezt ismételjük meg mind a négy rétegben.
A csokimártáshoz a tejjel csomómentesre keverjük a kakaóport, cukrot és a pudingport. Ha sűrűsödni kezd a mártás, akkor a vajat is beledolgozzuk.
A somlóit a palacsintákba töltjük és négyszögletűre hajtjuk. Meglocsoljuk a mártással és tejszínhabbal díszítjük.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »