Somlóival töltött palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Palacsintához:
- 20 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tej
- 2 dl szódavíz
- csipet só
Piskótához (egy 20*35 cm-es tepsihez):
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek kristálycukor
- 6 ek finomliszt
- csipet sütőpor
Krémhez:
- 1 liter tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 8 ek kristálycukor
- 4 ek darált dió
Sziruphoz:
- 2 dl víz
- 0,5 dl rum vagy rumaroma
- 4 ek kristálycukor
- 10 dkg mazsola
Csokoládé öntethez:
- 4 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 ek vaj
- 0,5 liter tej
- 2 dkg csokoládés pudingpor
- 4 ek kristálycukor
- 0,5 dl rum vagy rumaroma
Díszítéshez:
- tejszínhab
Elkészítése:
A palacsinta hozzávalóiból csomómentesre kikeverjük a masszát és a szokásos módon kisütjük.
A piskótához az egész tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt jól kihabosítjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet és a sütőport, majd sütőpapíros tepsibe simítjuk.
180 fokos sütőben megsütjük, majd ha kihűlt, akkor vízszintesen és függőlegesen is félbevágjuk, így lesz 4 lapunk.
A szirup hozzávalóit összeforraljuk, majd leszűrjük. A levet felfogjuk, a mazsolát alaposan lecsepegtetjük.
Egy nagyobb edénybe összeállítjuk a somlóit: alulra kerül egy piskótalap, meglocsoljuk sziruppal, pudingot kenünk rá, majd diót és mazsolát szórunk rá. Ezt ismételjük meg mind a négy rétegben.
A csokimártáshoz a tejjel csomómentesre keverjük a kakaóport, cukrot és a pudingport. Ha sűrűsödni kezd a mártás, akkor a vajat is beledolgozzuk.
A somlóit a palacsintákba töltjük és négyszögletűre hajtjuk. Meglocsoljuk a mártással és tejszínhabbal díszítjük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »