Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-sonkás rakott palacsinta recept

Sajtos-sonkás rakott palacsinta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 60 dkg főtt, áttört burgonya
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/2 l tej
    • 40 dkg liszt
    • 1 dl olaj
    • 0,5 mk só

    Tejfölös-sajtos töltelékhez:

    • 20 dkg sajt
    • 5 dl tejföl
    • csipetnyi só
    • Sajtos-sonkás töltelékhez:
    • 20 dkg sajt
    • 30 dkg sonka (vagy parizer)
    • 2 dl tejföl (elhagyható)
    • csipetnyi só

    Tetejére:

    • 1 dl tejföl
    • kevés sonka/ parizer
    • Sütéshez:
    • olaj

    Elkészítése:
    Palacsintát készítünk: az áttört burgonyához hozzáadjuk a tojást, pici sót, a lisztet, és a tejjel (vagy szódavízzel fele-fele arányban) jól elkutyuljuk a tésztát. A sűrűségének meg kell egyeznie a hagyományos palacsintáéval. A végén olajat adunk hozzá, és ezzel is elkeverjük. Minden második-harmadik palacsinta sütésénél olajat teszünk a serpenyőbe, hogy ne ragadjon le a tészta. Kisütjük az összes palacsintát. Vékonyan kivajazunk egy jénai tálat vagy tepsit.
    Ezután összeállítjuk a tejfölös-sajtos tölteléket. A hozzávalókat egy edényben jól összekeverjük. Ezt követően a sajtos-sonkás tölteléket is összekeverjük. Itt a tejföl elhanyagolható. A többi hozzávalót szintén edényben jól összekeverjük. Az első palacsintát beletesszük a jénaiba, erre kerül 2 ek sajtos-sonkás töltelék. Erre újabb palacsinta kerül, majd a tejfölös-sonkás töltelék, és így folytatjuk a rétegezést, ameddig a hozzávalók el nem fogynak. Ügyeljünk arra, hogy legfelülre sajtos-sonkás töltelék kerüljön.Befedjük sima palacsintával a tetejét. Rátesszük a tejfölt, majd rá a sonkacsíkokat (vagy parizercsíkokat). Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

    Sztori: Anyukám egyik munkatársától kaptuk ezt a receptet.Évek óta a kedvencünk :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá