Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ricottás-köleses mini lepények recept

Ricottás-köleses mini lepények
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 4 ek kölesliszt
    • 1 ek teljes kiőrlésű tönkölyliszt
    • 20 dkg ricotta
    • 1 mk szódabikarbóna
    • 1 szál újhagyma
    • 1 dl tej
    • 1 ek olívaolaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 mk só
    • frissen őrölt bors
    • 0,5 csokor friss petrezselyemzöld
    • 1 tk olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A liszteket a sóval, a borssal, a szódabikarbónával és a fűszerekkel elkeverjük. Adjuk hozzá a tojást és a ricottát. Keverjük csomómentesre, majd öntsük hozzá az olajat és a tejet, és keverjük jól ki.

    Az újhagymát karikázzuk fel, a petrezselymet vágjuk apróra és adjuk hozzá a masszához. Sűrű palacsintatésztát fogunk kapni.

    Egy serpenyőt melegítsünk elő kevés olajjal. A tésztából tegyünk egy keveset a serpenyőbe. Egyengessük el a kanál hátuljával és mindkét oldalát süssük szép pirosra (2-2 perc).

    Langyosan kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá