Ribizlis-banános amerikai palacsinta recept
Hozzávalók:
- 1 nagy, érett banán
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 2 ek cukor
- 4 ek olvasztott margarin
- 30 dkg liszt
- 0,5 tasak sütőpor
- 4 dl tej
- 1 kk margarin olvasztva a serpenyőbe
- 1 csésze (2,5 dl) szemezett ribizli
Elkészítése:
A ribizlit alaposan megmossuk, szárát eltávolítjuk, hagyjuk kicsit papírtörlőn lecsöpögni. Ha mirelit gyümölcsöt használunk, hagyjuk szobahőmérsékleten felengedni és öntsük le alóla a levet.
A banánt egy tálkában kanállal pürésítjük. Hozzákeverjük a tojást a sóval, cukorral, olvasztott margarinnal. Egy másik tálkába a lisztbe szórjuk a sütőport, majd átforgatjuk és a tojásos masszába keverjük. A tejet fokozatosan adagolva csomómentes, sűrű tésztává kavarjuk.
Egy palacsintasütőt felforrósítsunk és megolvasztjuk benne a margarint, majd merünk a masszából egy kisméretű merőkanállal a közepére. Dobálunk a tésztára pár szem ribizlit. Ha kezd apró buborék képződni a tésztában és az alja kezd barnulni, óvatosan megfordítjuk. Mindkét oldalát kb 1,5 percig sütjük.
Néha érdemes a sütőt papírtörlővel kitörölni, hogy a ribizli leve ne égjen oda és egy pici margarinnal újra kikenni. Porcukorral meghintve vagy mézzel csorgatva kínáljuk.