Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ribizlis-banános amerikai palacsinta recept

Ribizlis-banános amerikai palacsinta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 nagy, érett banán
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 2 ek cukor
    • 4 ek olvasztott margarin
    • 30 dkg liszt
    • 0,5 tasak sütőpor
    • 4 dl tej
    • 1 kk margarin olvasztva a serpenyőbe
    • 1 csésze (2,5 dl) szemezett ribizli

    Elkészítése:

    A ribizlit alaposan megmossuk, szárát eltávolítjuk, hagyjuk kicsit papírtörlőn lecsöpögni. Ha mirelit gyümölcsöt használunk, hagyjuk szobahőmérsékleten felengedni és öntsük le alóla a levet.

    A banánt egy tálkában kanállal pürésítjük. Hozzákeverjük a tojást a sóval, cukorral, olvasztott margarinnal. Egy másik tálkába a lisztbe szórjuk a sütőport, majd átforgatjuk és a tojásos masszába keverjük. A tejet fokozatosan adagolva csomómentes, sűrű tésztává kavarjuk.

    Egy palacsintasütőt felforrósítsunk és megolvasztjuk benne a margarint, majd merünk a masszából egy kisméretű merőkanállal a közepére. Dobálunk a tésztára pár szem ribizlit. Ha kezd apró buborék képződni a tésztában és az alja kezd barnulni, óvatosan megfordítjuk. Mindkét oldalát kb 1,5 percig sütjük.

    Néha érdemes a sütőt papírtörlővel kitörölni, hogy a ribizli leve ne égjen oda és egy pici margarinnal újra kikenni. Porcukorral meghintve vagy mézzel csorgatva kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá