Hozzávalók:
Elkészítése:
A ribizlit alaposan megmossuk, szárát eltávolítjuk, hagyjuk kicsit papírtörlőn lecsöpögni. Ha mirelit gyümölcsöt használunk, hagyjuk szobahőmérsékleten felengedni és öntsük le alóla a levet.
A banánt egy tálkában kanállal pürésítjük. Hozzákeverjük a tojást a sóval, cukorral, olvasztott margarinnal. Egy másik tálkába a lisztbe szórjuk a sütőport, majd átforgatjuk és a tojásos masszába keverjük. A tejet fokozatosan adagolva csomómentes, sűrű tésztává kavarjuk.
Egy palacsintasütőt felforrósítsunk és megolvasztjuk benne a margarint, majd merünk a masszából egy kisméretű merőkanállal a közepére. Dobálunk a tésztára pár szem ribizlit. Ha kezd apró buborék képződni a tésztában és az alja kezd barnulni, óvatosan megfordítjuk. Mindkét oldalát kb 1,5 percig sütjük.
Néha érdemes a sütőt papírtörlővel kitörölni, hogy a ribizli leve ne égjen oda és egy pici margarinnal újra kikenni. Porcukorral meghintve vagy mézzel csorgatva kínáljuk.