Ribizlis-banános amerikai palacsinta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 nagy, érett banán
  • 2 tojás
  • csipet só
  • 2 ek cukor
  • 4 ek olvasztott margarin
  • 30 dkg liszt
  • 0,5 tasak sütőpor
  • 4 dl tej
  • 1 kk margarin olvasztva a serpenyőbe
  • 1 csésze (2,5 dl) szemezett ribizli

Elkészítése:

A ribizlit alaposan megmossuk, szárát eltávolítjuk, hagyjuk kicsit papírtörlőn lecsöpögni. Ha mirelit gyümölcsöt használunk, hagyjuk szobahőmérsékleten felengedni és öntsük le alóla a levet.

A banánt egy tálkában kanállal pürésítjük. Hozzákeverjük a tojást a sóval, cukorral, olvasztott margarinnal. Egy másik tálkába a lisztbe szórjuk a sütőport, majd átforgatjuk és a tojásos masszába keverjük. A tejet fokozatosan adagolva csomómentes, sűrű tésztává kavarjuk.

Egy palacsintasütőt felforrósítsunk és megolvasztjuk benne a margarint, majd merünk a masszából egy kisméretű merőkanállal a közepére. Dobálunk a tésztára pár szem ribizlit. Ha kezd apró buborék képződni a tésztában és az alja kezd barnulni, óvatosan megfordítjuk. Mindkét oldalát kb 1,5 percig sütjük.

Néha érdemes a sütőt papírtörlővel kitörölni, hogy a ribizli leve ne égjen oda és egy pici margarinnal újra kikenni. Porcukorral meghintve vagy mézzel csorgatva kínáljuk.