Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rétegzett almás palacsinta mézes szósszal recept

Rétegzett almás palacsinta mézes szósszal
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    A palacsintához:

    • 45 dkg liszt
    • 2-3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4,5 dl tej
    • 4,5 dl víz
    • 4-5 közepes alma
    • 1 ek cukor
    • olaj

    A szószhoz:

    • 3 dl tej
    • Az almák kifacsart leve
    • méz
    • fahéj vagy mézeskalács fűszerkeverék
    • 2 evőkanál liszt

    Elkészítése:
    A lisztből, a tejből, a vízből és a tojásból a szokásosnál sűrűbb palacsintatésztát készítünk. Sózzuk, és 1 evőkanál cukrot is teszünk hozzá. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük,kifacsarjuk és a palacsintatésztába keverjük. Öntünk hozzá egy kis olajat, így ha teflonban sütjük, közben nem kell olajozni. Megsütjük mindkét oldalát, egy tálra tesszük, és minden palacsintát megszórunk cukorral és fahéjjal. Én olyan 3 szeletet raktam egymásra, majd az egészet ketté hajtottam.
    Az alma kifacsart levét, a tejjel, a fahéjjal és annyi mézzel, hogy ízlés szerint elég édes legyen kicsit felfőzzük, majd kiveszünk belőle kicsit és habverővel hozzákeverjük a lisztet, majd visszaöntve folytonos keverés közben mártás sűrűségűre főzzük.A mártást az összehajtott palacsintára ízlésesen locsoljuk és tálaljuk.
    Nálam nagy sikert aratott és két adag már rettenetesen laktatott. :D

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá