Hozzávalók:
A palacsintához:
A szószhoz:
Elkészítése:
A lisztből, a tejből, a vízből és a tojásból a szokásosnál sűrűbb palacsintatésztát készítünk. Sózzuk, és 1 evőkanál cukrot is teszünk hozzá. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük,kifacsarjuk és a palacsintatésztába keverjük. Öntünk hozzá egy kis olajat, így ha teflonban sütjük, közben nem kell olajozni. Megsütjük mindkét oldalát, egy tálra tesszük, és minden palacsintát megszórunk cukorral és fahéjjal. Én olyan 3 szeletet raktam egymásra, majd az egészet ketté hajtottam.
Az alma kifacsart levét, a tejjel, a fahéjjal és annyi mézzel, hogy ízlés szerint elég édes legyen kicsit felfőzzük, majd kiveszünk belőle kicsit és habverővel hozzákeverjük a lisztet, majd visszaöntve folytonos keverés közben mártás sűrűségűre főzzük.A mártást az összehajtott palacsintára ízlésesen locsoljuk és tálaljuk.
Nálam nagy sikert aratott és két adag már rettenetesen laktatott. :D