Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott palacsinta recept

Rakott palacsinta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • étolaj
    • csipet só
    • tej
    • 250 g túró
    • 2 ek tejföl
    • ízlés szerint cukor
    • cukrozott kakaópor
    • 2 ek lekvár
    • étolaj
    • margarin (a tál kikenéséhez)

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgája, a lisztet, a csipet sót és 1 ek étolajat annyi tejjel összekeverjük, hogy palacsinta tészta sűrűségű legyen. Ezután kisütjük a palacsintákat.

    A túrót a tejföllel és a cukorral kikeverjük. Egy jénai tálat margarinnal kikenünk és egymás után két rétegben lerakjuk a palacsintákat megtöltve, feltekerve. Egyikbe túrót, a másikba kakaóport rakunk, és így rakjuk le sorban.

    A tetejére keményre verjük a tojásfehérjét egy kanál cukorral és két kanál lekvárral. (Én házi szilvalekvárt raktam hozzá, ami kesernyés, de bármilyen lekvár jó hozzá.) Rákenjük a palacsinták tetejére. Előmelegített sütőben 180-200 fokon 5 perc alatt megsütjük. A tetején látni, amikor már készen van. Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá