Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgája, a lisztet, a csipet sót és 1 ek étolajat annyi tejjel összekeverjük, hogy palacsinta tészta sűrűségű legyen. Ezután kisütjük a palacsintákat.
A túrót a tejföllel és a cukorral kikeverjük. Egy jénai tálat margarinnal kikenünk és egymás után két rétegben lerakjuk a palacsintákat megtöltve, feltekerve. Egyikbe túrót, a másikba kakaóport rakunk, és így rakjuk le sorban.
A tetejére keményre verjük a tojásfehérjét egy kanál cukorral és két kanál lekvárral. (Én házi szilvalekvárt raktam hozzá, ami kesernyés, de bármilyen lekvár jó hozzá.) Rákenjük a palacsinták tetejére. Előmelegített sütőben 180-200 fokon 5 perc alatt megsütjük. A tetején látni, amikor már készen van. Jó étvágyat hozzá!