Rakott palacsinta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rakott palacsinta

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 4 tojás
  • étolaj
  • csipet só
  • tej
  • 250 g túró
  • 2 ek tejföl
  • ízlés szerint cukor
  • cukrozott kakaópor
  • 2 ek lekvár
  • étolaj
  • margarin (a tál kikenéséhez)

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgája, a lisztet, a csipet sót és 1 ek étolajat annyi tejjel összekeverjük, hogy palacsinta tészta sűrűségű legyen. Ezután kisütjük a palacsintákat.

A túrót a tejföllel és a cukorral kikeverjük. Egy jénai tálat margarinnal kikenünk és egymás után két rétegben lerakjuk a palacsintákat megtöltve, feltekerve. Egyikbe túrót, a másikba kakaóport rakunk, és így rakjuk le sorban.

A tetejére keményre verjük a tojásfehérjét egy kanál cukorral és két kanál lekvárral. (Én házi szilvalekvárt raktam hozzá, ami kesernyés, de bármilyen lekvár jó hozzá.) Rákenjük a palacsinták tetejére. Előmelegített sütőben 180-200 fokon 5 perc alatt megsütjük. A tetején látni, amikor már készen van. Jó étvágyat hozzá!