Palacsinta ibolya virággal recept
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1/2 l tej
- 5 dkg olvasztott vaj
- só
- 1 kk cukor
- 1 bögre illatos ibolyaszirom
Elkészítése:
Egy tálba tesszük a lisztet, közepébe mélyedést készítünk és beleütjük a tojásokat. Óvatosan összekeverjük a liszttel és felváltva a tejjel, végül az olvasztott vajjal. Cukrot és sót teszünk bele. Összeforgatjuk az ibolya szirmokkal és állni hagyjuk.
Palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat.
Ibolya virággal ízesített porcukorral megszórva kínáljuk vagy ibolyás túrókrémmel töltjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









