Palacsinta ibolya virággal recept

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 l tej
- 5 dkg olvasztott vaj
- só
- 1 kk cukor
- 1 bögre illatos ibolyaszirom
Elkészítése:
Egy tálba tesszük a lisztet, közepébe mélyedést készítünk és beleütjük a tojásokat. Óvatosan összekeverjük a liszttel és felváltva a tejjel, végül az olvasztott vajjal. Cukrot és sót teszünk bele. Összeforgatjuk az ibolya szirmokkal és állni hagyjuk.
Palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat.
Ibolya virággal ízesített porcukorral megszórva kínáljuk vagy ibolyás túrókrémmel töltjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »