Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes palacsintametélt recept

Meggyes palacsintametélt
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Palacsinta tészta:

    • 1 liter tej
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 – 35 dkg liszt
    • 1 ek cukor
    • 1 dl vaj, zsír, vagy olaj
    • csipet só

    A metélthez:

    • Fél liter tejföl,
    • kb 2-2,5 dl meggy,
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS,
    • 7-8 db palacsinta,feltekerve és felcsíkozva,
    • fél citrom reszelt héja,
    • 3 ek cukor,nem lesz túl édes ezért ha valaki édesebben szeretné tegyen bele többet,
    • rum ízlés szerint (opcionális).

    Elkészítése:
    A palacsinta:
    A hozzávalókból csomómentes palacsinta tésztát keverünk és betesszük 1 órára a hűtőbe. Beleöntjük a vajas zsírt vagy olajat (nekem teflonos serpenyőm van és ezért elég bele ennyi zsiradék) elkeverjük és kisütjük hagyományosan.

    A metélt:
    Egy jénait kivajazunk (24 cm-es), beleszórjuk a palacsintacsíkokat, meggyet. A többi hozzávalót csak összekeverjük és ráöntjük a palacsintákra, kicsit összekeverjük.
    180 fokon 30 percet sütjük. Kihűlve szeleteljük.
    Csokival lelocsolva ettük, nagyon finom :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá