Meggyes palacsintametélt

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

Palacsinta tészta:

  • 1 liter tej
  • 4 db tojás
  • 30 – 35 dkg liszt
  • 1 ek cukor
  • 1 dl vaj, zsír, vagy olaj
  • csipet só

A metélthez:

  • Fél liter tejföl,
  • kb 2-2,5 dl meggy,
  • 1 db tojás,
  • 7-8 db palacsinta,feltekerve és felcsíkozva,
  • fél citrom reszelt héja,
  • 3 ek cukor,nem lesz túl édes ezért ha valaki édesebben szeretné tegyen bele többet,
  • rum ízlés szerint (opcionális).

Elkészítése:
A palacsinta:
A hozzávalókból csomómentes palacsinta tésztát keverünk és betesszük 1 órára a hűtőbe. Beleöntjük a vajas zsírt vagy olajat (nekem teflonos serpenyőm van és ezért elég bele ennyi zsiradék) elkeverjük és kisütjük hagyományosan.

A metélt:
Egy jénait kivajazunk (24 cm-es), beleszórjuk a palacsintacsíkokat, meggyet. A többi hozzávalót csak összekeverjük és ráöntjük a palacsintákra, kicsit összekeverjük.
180 fokon 30 percet sütjük. Kihűlve szeleteljük.
Csokival lelocsolva ettük, nagyon finom :)