Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mangós palacsinta recept

Mangós palacsinta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg liszt
    • 2 ek olaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 ek vanília aroma
    • csipet só
    • 7 dl tej
    • 1 citrom reszelt héja
    • kevés olaj

    A töltelékhez

    • 1 érett mangó húsa
    • 1 ek barna nádcukor
    • kevés csillagánizs őrölve
    • 1/2 lime/citrom leve

    Elkészítése:

    Egy tálba beletesszük a lisztet, a tojásokat és habverővel elkeverjük, úgy, hogy közben apránként adagoljuk a tejet hozzá. Csipet sóval, aromával ízesítjük, olajat öntünk hozzá, a citrom héját is belereszeljük. Jól elkeverjük csomómentesre, és állni hagyjuk 30 percig a hűtőben.

    Serpenyőt forrósítunk, ecsettel kevés olajat kenünk rá, és a nem túl sűrű masszából kisütjük a palacsintákat.

    A mangót almareszelőn lereszeljük a magjáig és a barna cukrot hozzáadjuk, fűszerekkel ízesítjük. Feltesszük egy edényben forralni, citromlevet öntünk rá, és lehűtjük. Megkenjük vele a palacsintákat, feltekerjük, és tálaljuk.

    Porcukorral meghintve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá