Mangós palacsinta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 2 ek olaj
  • 2 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 ek vanília aroma
  • csipet só
  • 7 dl tej
  • 1 citrom reszelt héja
  • kevés olaj

A töltelékhez

  • 1 érett mangó húsa
  • 1 ek barna nádcukor
  • kevés csillagánizs őrölve
  • 1/2 lime/citrom leve

Elkészítése:

Egy tálba beletesszük a lisztet, a tojásokat és habverővel elkeverjük, úgy, hogy közben apránként adagoljuk a tejet hozzá. Csipet sóval, aromával ízesítjük, olajat öntünk hozzá, a citrom héját is belereszeljük. Jól elkeverjük csomómentesre, és állni hagyjuk 30 percig a hűtőben.

Serpenyőt forrósítunk, ecsettel kevés olajat kenünk rá, és a nem túl sűrű masszából kisütjük a palacsintákat.

A mangót almareszelőn lereszeljük a magjáig és a barna cukrot hozzáadjuk, fűszerekkel ízesítjük. Feltesszük egy edényben forralni, citromlevet öntünk rá, és lehűtjük. Megkenjük vele a palacsintákat, feltekerjük, és tálaljuk.

Porcukorral meghintve tálaljuk.