Mákos gubával töltött palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Palacsintához:
- 20 dkg finomliszt
- csipet só
- 2 ek olaj
- kb 3 dl tej
- kb 2-3 dl szóda
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Mákos gubához:
- 4 szikkadt kifli
- 10 dkg darált mák
- 2-3 ek porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2-3 dl langyos tej
Sodóhoz:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2,5 dl tejszín
- 2,5 dl tej
- 5 dkg vaníliás cukor
- 1 tk vaníliaaroma
Elkészítése:
A palacsinta hozzávalóiból a szokásos módon kikeverjük a tésztát csomómentesre. A szódát és a tejet apránként adjuk hozzá, a liszt minőségétől függően, mert nem biztos hogy mind kell, vagy lehet kicsit több kell belőle.
A palacsintasütőben kevés olajat melegítünk, majd a szokásos módon megsütjük a palacsintákat.
A sodóhoz jól kikeverjük a tojássárgákat a cukorral, majd felöntjük a tejjel, a tejszínnel és hozzáadjuk a vaníliát, majd jól elkeverjük. Alacsony lángon, folyamatosan keverve besűrítjük. Nekünk ezzel az anyaghányaddal eléggé híg lett. Ha szeretnénk kicsit sűrűbb sodót, akkor csak 2-2 dl tejet és tejszínt használjunk. Időnként átkeverve hűtjük.
A kifliket felkarikázzuk. Ha nem elég szikkadt, akkor tegyük be a sütőbe 30-40 fokra kb 30 percre. Így garanáltan megszikkad.
A kifliket tegyük egy tálba és adjuk hozzá a kétféle cukrot és a mákot. A tejet kisebb adagokban öntsük rá és alaposan keverjük össze az egészet. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy a guba ne legyen száraz.
Egy sorban tegyünk a palacsintára kevés mákos gubát, majd kanalazzunk rá a sodóból. A két szélét kissé felhajtjuk, majd feltekerjük.
Amint feltekertük az összeset, akkor a maradék sodóval tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »