Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krémtúrós habos palacsinta recept

Krémtúrós habos palacsinta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához

    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 25 dkg liszt
    • csipet só
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1/2 dl olaj
    • 7 dl tej
    • 1 lime citrom reszelt héja

    Krémhez

    • 25 dkg mascarpone krémsajt
    • 7 dkg porcukor
    • 15 dkg krémtúró
    • 1 tk vanília aroma
    • pirított mandulaforgács
    • 2 dl tejszín
    • 1 evőkanál porcukor a habba

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit habverővel összedolgozzuk, és nem túl sűrű palacsinta tésztát keverjük. 1 órát a hűtőbe tesszük pihenni, majd kivéve újra átkeverjük, és szép vékony palacsintákat sütünk belőle.

    A következőképpen töltjük meg. A krémtúrót a cukorral és az aromával jól kikeverjük, majd lazán hozzáadjuk a mascarpone krémsajtot. A tejszínből és a cukorral habot verünk, és ezt is hozzávegyítjük a krémünkhöz.

    Megtöltjük vele a palacsintákat úgy, hogy kis hasábokra hajtjuk, és a tetejére is krémet teszünk, majd pirított mandulaforgáccsal megszórva kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá