Krémtúrós habos palacsinta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához

  • 3 egész tojás
  • 1 tojássárgája
  • 25 dkg liszt
  • csipet só
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1/2 dl olaj
  • 7 dl tej
  • 1 lime citrom reszelt héja

Krémhez

  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 7 dkg porcukor
  • 15 dkg krémtúró
  • 1 tk vanília aroma
  • pirított mandulaforgács
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál porcukor a habba

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit habverővel összedolgozzuk, és nem túl sűrű palacsinta tésztát keverjük. 1 órát a hűtőbe tesszük pihenni, majd kivéve újra átkeverjük, és szép vékony palacsintákat sütünk belőle.

A következőképpen töltjük meg. A krémtúrót a cukorral és az aromával jól kikeverjük, majd lazán hozzáadjuk a mascarpone krémsajtot. A tejszínből és a cukorral habot verünk, és ezt is hozzávegyítjük a krémünkhöz.

Megtöltjük vele a palacsintákat úgy, hogy kis hasábokra hajtjuk, és a tetejére is krémet teszünk, majd pirított mandulaforgáccsal megszórva kínáljuk.