Klasszikus túrós palacsinta recept

Hozzávalók:
A palacsinta:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 45 dkg liszt
- szénsavas ásványvíz
A töltelék:
- 20 dkg túró
- egy citrom reszelt héja
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
Szóráshoz
- porcukor
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Ezeket összedolgozzuk és ásványvízzel lazítjuk a tésztát.
A palacsinta tészta sűrűsségét egyénileg határozzuk meg.
Bevonatos serpenyőben egyenként kisütjük a tésztát és hűlni hagyjuk. Ameddig hűlnek elkészítjük a túrós tölteléket.
A túrót összetörjük villával, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot és a porcukrot.
Krémesre keverjük, majd ezzel megtöltjük a palacsintákat. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »