Klasszikus túrós palacsinta recept
Hozzávalók:
A palacsinta:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 45 dkg liszt
- szénsavas ásványvíz
A töltelék:
- 20 dkg túró
- egy citrom reszelt héja
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
Szóráshoz
- porcukor
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Ezeket összedolgozzuk és ásványvízzel lazítjuk a tésztát.
A palacsinta tészta sűrűsségét egyénileg határozzuk meg.
Bevonatos serpenyőben egyenként kisütjük a tésztát és hűlni hagyjuk. Ameddig hűlnek elkészítjük a túrós tölteléket.
A túrót összetörjük villával, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot és a porcukrot.
Krémesre keverjük, majd ezzel megtöltjük a palacsintákat. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









