Karibi palacsinta recept
Hozzávalók:
Palacsintához:
- 30 dkg liszt
- 2 evőkanál kókuszreszelék
- 2 dl kókuszkrém vagy kókusztej
- 5 dkg olvasztott vaj
- 3-4 dl tej
- 1 dl szóda
Töltelékhez:
- 15 dkg barnacukor
- 2 dl főzőtejszín
- 4 banán
- 20 dkg friss vagy konzerv ananász
Tálaláshoz:
- csokiöntet
- vanília fagyi
Elkészítése:
A lisztben keverjük el a kókuszreszeléket, majd adjuk hozzá a kókuszkrémet. Adjuk hozzá fokozatosan a tejet és keverjük simára a tésztát. Lazítsuk a tésztát a szódával, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat. Közepesen sűrű palacsinta tésztának kell lennie a kikevert masszának.
A palacsintasütőt forrósítsuk fel, majd hagyományos módon süssük ki a palacsintákat.
A cukrot karamellizáljuk, majd adjuk hozzá a tejszínt és főzzünk karamellkrémet belőle. A karamellkrémbe tegyük bele a karikákra vágott banánt és a kisebb darabokra vágott ananászt. Pár perc alatt főzzük kicsit össze a gyümölcsöket a mártással.
Az elkészült palacsintalapokba tegyünk a töltelékből és tekerjük fel. A megtöltött palacsintánkra helyezzünk rá egy gombóc fagyit és locsoljuk meg csokiöntettel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »









