Karibi palacsinta recept
Hozzávalók:
Palacsintához:
- 30 dkg liszt
- 2 evőkanál kókuszreszelék
- 2 dl kókuszkrém vagy kókusztej
- 5 dkg olvasztott vaj
- 3-4 dl tej
- 1 dl szóda
Töltelékhez:
- 15 dkg barnacukor
- 2 dl főzőtejszín
- 4 banán
- 20 dkg friss vagy konzerv ananász
Tálaláshoz:
- csokiöntet
- vanília fagyi
Elkészítése:
A lisztben keverjük el a kókuszreszeléket, majd adjuk hozzá a kókuszkrémet. Adjuk hozzá fokozatosan a tejet és keverjük simára a tésztát. Lazítsuk a tésztát a szódával, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat. Közepesen sűrű palacsinta tésztának kell lennie a kikevert masszának.
A palacsintasütőt forrósítsuk fel, majd hagyományos módon süssük ki a palacsintákat.
A cukrot karamellizáljuk, majd adjuk hozzá a tejszínt és főzzünk karamellkrémet belőle. A karamellkrémbe tegyük bele a karikákra vágott banánt és a kisebb darabokra vágott ananászt. Pár perc alatt főzzük kicsit össze a gyümölcsöket a mártással.
Az elkészült palacsintalapokba tegyünk a töltelékből és tekerjük fel. A megtöltött palacsintánkra helyezzünk rá egy gombóc fagyit és locsoljuk meg csokiöntettel.