Karibi palacsinta recept

Hozzávalók:
Palacsintához:
- 30 dkg liszt
- 2 evőkanál kókuszreszelék
- 2 dl kókuszkrém vagy kókusztej
- 5 dkg olvasztott vaj
- 3-4 dl tej
- 1 dl szóda
Töltelékhez:
- 15 dkg barnacukor
- 2 dl főzőtejszín
- 4 banán
- 20 dkg friss vagy konzerv ananász
Tálaláshoz:
- csokiöntet
- vanília fagyi
Elkészítése:
A lisztben keverjük el a kókuszreszeléket, majd adjuk hozzá a kókuszkrémet. Adjuk hozzá fokozatosan a tejet és keverjük simára a tésztát. Lazítsuk a tésztát a szódával, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat. Közepesen sűrű palacsinta tésztának kell lennie a kikevert masszának.
A palacsintasütőt forrósítsuk fel, majd hagyományos módon süssük ki a palacsintákat.
A cukrot karamellizáljuk, majd adjuk hozzá a tejszínt és főzzünk karamellkrémet belőle. A karamellkrémbe tegyük bele a karikákra vágott banánt és a kisebb darabokra vágott ananászt. Pár perc alatt főzzük kicsit össze a gyümölcsöket a mártással.
Az elkészült palacsintalapokba tegyünk a töltelékből és tekerjük fel. A megtöltött palacsintánkra helyezzünk rá egy gombóc fagyit és locsoljuk meg csokiöntettel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »