Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kalocsai rétes recept

Kalocsai rétes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg finomliszt
    • 1 dl ásványvíz
    • 1 ek cukor
    • 3 dl tej
    • késhegynyi sütőpor
    • 0,5 dl napraforgó olaj

    Réteshez:

    • 1 csomag réteslap
    • 5 dkg margarin (olvasztva)
    • 2 ek porcukor (a rétes tetejére)

    Almás töltelékhez:

    • 4 közepes alma
    • 6 ek cukor
    • 1 teáskanál fahéj

    Meggyes töltelékhez:

    • 30 dkg meggybefőtt
    • 1 evőkanál étkezési keményítő
    • 0,5 dl víz

    Túrós töltelékhez:

    • 25 dkg tehéntúró
    • 1 narancsból nyert narancshéj (reszelve)
    • 2 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A tojásból, lisztből, ásványvízből és cukorból, a sütőpor, a tej és az olaj hozzáadásával palacsintatésztát készítünk. Fél órát állni hagyjuk, majd kisütjük. 9 darabra van szükségünk (a többit ízlés szerint tölthetjük plusz nasinak).

    Az almát meghámozzuk, lereszeljük, ízlés szerint cukorral ízesítjük. Megpárolju, és fahéjjal fűszerezzük, majd hűlni hagyjuk.

    A meggybefőttet egy tűzálló edényben feltesszük főni a levében, a keményítőt simára keverjük kevés vízzel, majd amikor a meggy forrni kezd, hozzákeverjük és besűrítjük. Szintén hűlni hagyjuk.

    A túrót cukorral és reszelt narancshéjjal krémessé kavarjuk.

    Mindegyik tölteléket három részre osztjuk és a palacsintákat megtöltjük velük. 3 túrós, 3 almás és 3 meggyes palacsintánk lesz.

    A réteslapot megkenjük olvasztott margarinnal, majd piramis alakzatban ráteszünk 1-1 almás, meggyes és túrós palacsintát. Szorosan feltekerjük, majd a kapott batyut sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Három batyunk lesz.

    A maradék margarint rákenjük a batyuk tetejére, majd előmelegített sütőben 200 fokon aranybarnára sütjük.
    Szeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá