Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaókrémes palacsinta vaníliás mártásban recept

Kakaókrémes palacsinta vaníliás mártásban
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    A palacsintához:

    • 20 dkg finomliszt
    • 1 csipet só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tej
    • 2 dl ásványvíz vagy szódavíz
    • fél dl olaj

    A krémhez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek cukor
    • 1 ek kakaó
    • 1 ek liszt
    • 2 dl tej
    • 3 dkg vaj
    • vaníliás cukor
    • reszelt narancshéj

    A mártáshoz:

    • 4 dl tej
    • 1 tasak vaníliás pudingpor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 6 dkg porcukor

    Elkészítés:

    A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük. A palacsintasütőben kevés olajon 1 merőkanálnyi tésztát egyengetünk el, majd mindkét oldalát szép világosra sütjük.

    A krém készítése:

    A tojást elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a lisztel, a kakaóval, a hideg tejjel, és állandóan keverve sűrűre főzzük. A tűzről levéve belevegyítjük a vajat és a narancshéjat.

    A kisült palacsintákra a krémből egy evőkanálnyit csíkban rárakunk, a palacsintákat felcsavarjuk, meghintjük porcukorral.
    Ez a krém kb. 10 db palacsintához elegendő.

    Vaníliás mártás készítése:

    A krémhez 1 dl hideg tejben elkeverjük a pudingport. A többi tejet a vaníliás cukorral melegedni tesszük. A tojássárgákat habosra keverjük a 6 dkg porcukorral, hozzáadjuk a pudingos hideg tejet, aztán hozzászűrjük a vaníliás meleg tejet, és mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve besűrítjük. Hagyjuk langyosra hűlni.

    Tálalásnál teszünk egy kevés vaníliamártást a tányérra, a palacsintákat elvágjuk, felállítva a mártásba rakjuk, beszitáljuk vaníliával ízesített porcukorral. Gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá