Kakaókrémes palacsinta vaníliás mártásban

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

A palacsintához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 2 dl ásványvíz vagy szódavíz
  • fél dl olaj

A krémhez:

  • 1 tojás
  • 3 ek cukor
  • 1 ek kakaó
  • 1 ek liszt
  • 2 dl tej
  • 3 dkg vaj
  • vaníliás cukor
  • reszelt narancshéj

A mártáshoz:

  • 4 dl tej
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 tojássárgája
  • 6 dkg porcukor

Elkészítés:

A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük. A palacsintasütőben kevés olajon 1 merőkanálnyi tésztát egyengetünk el, majd mindkét oldalát szép világosra sütjük.

A krém készítése:

A tojást elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a lisztel, a kakaóval, a hideg tejjel, és állandóan keverve sűrűre főzzük. A tűzről levéve belevegyítjük a vajat és a narancshéjat.

A kisült palacsintákra a krémből egy evőkanálnyit csíkban rárakunk, a palacsintákat felcsavarjuk, meghintjük porcukorral.
Ez a krém kb. 10 db palacsintához elegendő.

Vaníliás mártás készítése:

A krémhez 1 dl hideg tejben elkeverjük a pudingport. A többi tejet a vaníliás cukorral melegedni tesszük. A tojássárgákat habosra keverjük a 6 dkg porcukorral, hozzáadjuk a pudingos hideg tejet, aztán hozzászűrjük a vaníliás meleg tejet, és mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve besűrítjük. Hagyjuk langyosra hűlni.

Tálalásnál teszünk egy kevés vaníliamártást a tányérra, a palacsintákat elvágjuk, felállítva a mártásba rakjuk, beszitáljuk vaníliával ízesített porcukorral. Gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.