Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Joghurtban sült, spenótos-ricottás palacsinta recept

Joghurtban sült, spenótos-ricottás palacsinta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Palacsinta:

    • 25 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk só
    • 50 ml étolaj
    • kb 5 dl tej

    Töltelék:

    • 25 dkg ricotta
    • 25 dkg mélyhűtött spenót
    • 2 gerezd fokhagyma
    • só, bors

    Öntet:

    • 3 dl görög joghurt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só, bors
    • 15 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A palacsinta hozzávalóit botmixerrel vagy habverővel simára dolgozzuk, majd hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.

    A spenótot pár percre lobogó sós vízbe dobjuk, azután jéghideg vízbe átszedjük. Alaposan kinyomkodjuk a levétől, majd összekeverjük a ricottával. Ízesítjük és félretesszük.

    Az öntet hozzávalóit összekeverjük.

    A palacsintát vékonyan kiolajozott, nagyobb méretű palacsintasütőben kisütjük, majd betöltjük a ricottás krémmel, feltekerjük és csigaalakúra hajtjuk.

    Az így kapott csigákat egy vajjal kikent sütőedénybe helyezzük, ráöntjük a joghurtos öntetet és megszórjuk sajttal.

    200 °C-ra melegített sütőben aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá