Hozzávalók:
Palacsinta:
Töltelék:
Öntet:
Elkészítése:
A palacsinta hozzávalóit botmixerrel vagy habverővel simára dolgozzuk, majd hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.
A spenótot pár percre lobogó sós vízbe dobjuk, azután jéghideg vízbe átszedjük. Alaposan kinyomkodjuk a levétől, majd összekeverjük a ricottával. Ízesítjük és félretesszük.
Az öntet hozzávalóit összekeverjük.
A palacsintát vékonyan kiolajozott, nagyobb méretű palacsintasütőben kisütjük, majd betöltjük a ricottás krémmel, feltekerjük és csigaalakúra hajtjuk.
Az így kapott csigákat egy vajjal kikent sütőedénybe helyezzük, ráöntjük a joghurtos öntetet és megszórjuk sajttal.
200 °C-ra melegített sütőben aranybarnára sütjük.