Joghurtban sült, spenótos-ricottás palacsinta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Joghurtban sült, spenótos-ricottás palacsinta

Hozzávalók:
Palacsinta:

  • 25 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 tk só
  • 50 ml étolaj
  • kb 5 dl tej

Töltelék:

  • 25 dkg ricotta
  • 25 dkg mélyhűtött spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Öntet:

  • 3 dl görög joghurt
  • 1 tojás
  • só, bors
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A palacsinta hozzávalóit botmixerrel vagy habverővel simára dolgozzuk, majd hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.

A spenótot pár percre lobogó sós vízbe dobjuk, azután jéghideg vízbe átszedjük. Alaposan kinyomkodjuk a levétől, majd összekeverjük a ricottával. Ízesítjük és félretesszük.

Az öntet hozzávalóit összekeverjük.

A palacsintát vékonyan kiolajozott, nagyobb méretű palacsintasütőben kisütjük, majd betöltjük a ricottás krémmel, feltekerjük és csigaalakúra hajtjuk.

Az így kapott csigákat egy vajjal kikent sütőedénybe helyezzük, ráöntjük a joghurtos öntetet és megszórjuk sajttal.

200 °C-ra melegített sütőben aranybarnára sütjük.