Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hortobágyi palacsinta recept

Hortobágyi palacsinta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A paprikás csirkéhez:

    • 700 g csirkemell darálva
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 650 ml víz
    • 3 teáskanál fűszerpaprika
    • bors

    A habaráshoz:

    • 175 ml tejföl
    • 50 g búzaliszt

    A befejezéshez:

    • 8 palacsinta

    Elkészítése:

    A hagymát apróra vágom, kevés olajon megpárolom. Ráteszek 1 kávéskanál fűszerpaprikát, a darált húst, az apróra vágott zöldpaprikát a felcikkezett paradicsomot. Sózom, borsozom és kevés őrölt köményt szórok rá. Felöntöm annyi vízzel, hogy jó sok leve legyen. Ez lesz a mártásom alapja. 20 perc alatt készre főzöm.

    Közben elkészítem a palacsinta tésztát a szokásos módon, csak cukor nélkül. Kicsit sűrűbb masszát keverek. Teflon palacsintasütőben kisütök kb 6-8 palacsintát / az én sütöm 32 cm-es/.

    Ha kész a töltelék, lyukas kanállal kiszedem a levéből. A tejfölben elkeverem a lisztet és kevés tejet. A hús levére öntöm és állandó keverés mellet besűrűsítem.

    A palacsintákat egyenként megtöltöm a darált húsos masszával, háromba hajtom és egy tepsibe teszem. Megszórom a tetejét reszelt sajttal és rápirítom sütőben. A mártással tálalom.
    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá