Hozzávalók:
A paprikás csirkéhez:
A habaráshoz:
A befejezéshez:
Elkészítése:
A hagymát apróra vágom, kevés olajon megpárolom. Ráteszek 1 kávéskanál fűszerpaprikát, a darált húst, az apróra vágott zöldpaprikát a felcikkezett paradicsomot. Sózom, borsozom és kevés őrölt köményt szórok rá. Felöntöm annyi vízzel, hogy jó sok leve legyen. Ez lesz a mártásom alapja. 20 perc alatt készre főzöm.
Közben elkészítem a palacsinta tésztát a szokásos módon, csak cukor nélkül. Kicsit sűrűbb masszát keverek. Teflon palacsintasütőben kisütök kb 6-8 palacsintát / az én sütöm 32 cm-es/.
Ha kész a töltelék, lyukas kanállal kiszedem a levéből. A tejfölben elkeverem a lisztet és kevés tejet. A hús levére öntöm és állandó keverés mellet besűrűsítem.
A palacsintákat egyenként megtöltöm a darált húsos masszával, háromba hajtom és egy tepsibe teszem. Megszórom a tetejét reszelt sajttal és rápirítom sütőben. A mártással tálalom.
Jó étvágyat hozzá!