Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hortobágyi húsos palacsinta recept

Hortobágyi húsos palacsinta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 400 g borjú hús
    • 1 zöldpaprika
    • 1 paradicsom
    • 1 nagy fej hagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 kk enyhén csípős pirospaprika
    • 1 dl tejföl

    A palacsintához:

    • 3 dl tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • bors
    • 150 g finomliszt
    • 2 ek olaj
    • 8 szál metélőhagyma (snidling)

    Elkészítése:

    A borjúhúst megmossuk, apró kockákra vagdaljuk, majd félretesszük.

    A vöröshagymát is apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Mikor a hagymánk megpirult, rátesszük az apróra vagdalt húst, és átsütjük.

    Lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk a húst a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, fokhagymával ízesítjük, és visszatesszük a tűzhelyre főni. Mikor a hús puhára párolódott, leszűrjük a húsról a levet. A húst félretesszük.

    Közben a palacsintákhoz a lisztbe keverjük a tojást, kevés olajat, a sót, a borsot és a tejet. Simára keverjük egy habverő segítségével, és fél órát pihentetjük.

    Egy palacsintasütőt vékonyan kikenünk olajjal, és 8 vastagabb, személyenként 2 palacsintát sütünk belőle. Letakarjuk, és meleg helyre tesszük.

    A húst apróra összevágjuk, vagy megdaráljuk. Az átszűrt levében elkeverünk 1 dl tejfölt, összeforraljuk, és annyit adunk belőle a húshoz, hogy krémes masszát kapjunk.

    Megkenjük vele a palacsintákat, batyuszerűen felhajtjuk, összekötjük metélőhagymával. Így kapjuk meg a batyu formát. Formás tálra sorakoztatjuk.

    A maradék tejfölös-paprikás mártást a palacsinta köré öntjük.

    A hortobágyi húsos palacsinta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 142 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 11 g
    Zsír: 6 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá