Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos szilvás-mákos palacsintagolyó recept

Habos szilvás-mákos palacsintagolyó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 6 golyóhoz:

    A tésztához:

    • 125 ml tej
    • 125 ml szénszavas ásványvíz
    • 70 g búza finomliszt
    • 70 g rizsliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 teáskanál fahéj

    A töltelékhez:

    • 50 g darált mák
    • 1/2 citrom héja
    • 5 evőkanál víz
    • 130 g szilvalekvár

    A bevonathoz/dekorhoz:

    • 200 ml habtejszín
    • 12 szem aszalt szilva
    • őrölt fahéj

    Elkészítése:

    A tojást egy keverőtálba ütjük, majd robotgéppel vagy habverővel felverjük. Hozzáadjuk a tejet és a vizet. Keverünk rajta egyet. Sózzuk és beletesszük a fahéjat is.

    A kétféle lisztet állandó kevergetés mellett apránként beledolgozzuk. Ha minden jól megy, akkor mostanra van egy közepesen sűrű tésztánk (ha túl híg, kevés liszttel, ha túl sűrű, kevés vízzel korrigáljuk).

    A palacsintasütőbe 1 teáskanálnyi olajat teszünk és ha jó forró, egy merőkanálnyi tésztát egyenletesen eloszlatunk benne. Ha a tészta felülete teljesen besárgult, megfordítjuk és még kb 1 percig sütjük.

    A kész palacsintákat egy tányérra halmozzuk, majd apró kockára vágjuk és egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a szilvalekvárt és jól összedolgozzuk.

    A darált mákot a vízzel és a citrom reszelt héjával, közepes lángon, állandó kevergetés mellett kb 3 percig főzzük. Hozzáöntjük a palacsinta-lekvár kombinációhoz és ezzel is összekeverjük.

    A masszából golyókat formázunk.

    Robotgéppel keményre felverjük a habtejszínt, majd egyenletesen elosztva a palacsintagolyókra halmozzuk. Apróra vágott aszalt szilvával és őrölt fahéjjal díszítjük.

    Azonnal fogyaszthatjuk, de behűtve még finomabb.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá