Habos szilvás-mákos palacsintagolyó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 6 golyóhoz:
A tésztához:
- 125 ml tej
- 125 ml szénszavas ásványvíz
- 70 g búza finomliszt
- 70 g rizsliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál fahéj
- só
A töltelékhez:
- 50 g darált mák
- 1/2 citrom héja
- 5 evőkanál víz
- 130 g szilvalekvár
A bevonathoz/dekorhoz:
- 200 ml habtejszín
- 12 szem aszalt szilva
- őrölt fahéj
Elkészítése:
A tojást egy keverőtálba ütjük, majd robotgéppel vagy habverővel felverjük. Hozzáadjuk a tejet és a vizet. Keverünk rajta egyet. Sózzuk és beletesszük a fahéjat is.
A kétféle lisztet állandó kevergetés mellett apránként beledolgozzuk. Ha minden jól megy, akkor mostanra van egy közepesen sűrű tésztánk (ha túl híg, kevés liszttel, ha túl sűrű, kevés vízzel korrigáljuk).
A palacsintasütőbe 1 teáskanálnyi olajat teszünk és ha jó forró, egy merőkanálnyi tésztát egyenletesen eloszlatunk benne. Ha a tészta felülete teljesen besárgult, megfordítjuk és még kb 1 percig sütjük.
A kész palacsintákat egy tányérra halmozzuk, majd apró kockára vágjuk és egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a szilvalekvárt és jól összedolgozzuk.
A darált mákot a vízzel és a citrom reszelt héjával, közepes lángon, állandó kevergetés mellett kb 3 percig főzzük. Hozzáöntjük a palacsinta-lekvár kombinációhoz és ezzel is összekeverjük.
A masszából golyókat formázunk.
Robotgéppel keményre felverjük a habtejszínt, majd egyenletesen elosztva a palacsintagolyókra halmozzuk. Apróra vágott aszalt szilvával és őrölt fahéjjal díszítjük.
Azonnal fogyaszthatjuk, de behűtve még finomabb.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »