Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gundel palacsinta recept

Gundel palacsinta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Palacsinta (10-12 db-hoz, sütő mérettől függ):

    • 200 g finomliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2-3 cs vaníliás cukor
    • csipet só
    • 3 dl tej
    • 1,5 dl szóda vagy víz
    • 2 ek étolaj

    Krém:

    • 2 dl habtejszín
    • 2 ek cukor
    • kevés rum
    • (esetleg mazsola, bár ez nálam szóba sem jöhet, de ha már egyszer Te szeretnél beletenni, akkor áztasd rumba)
    • 20 dkg darált dió

    Dekoráció:

    • csokiöntet
    • kevés durvára darabolt dió száraz serpenyőben megpirítva

    Elkészítése:

    A tojásokat robotgéppel pár perc alatt habosra keverjük, majd beleöntjük a tejet és lassan adagolva a lisztet, sót, vaníliás cukrokat. Szoktam hagyni állni fél órát, de ha nem áll, az sem baj.

    Állás után belerakjuk az olajat és a szódát lassan öntve higítjuk a tésztát. Jól átkeverjük, majd a forró palacsintasütőben vagy seprenyőben kisütjük.

    A habtejszínt felmelegítjük benne a cukorral. Teljesen olvadjon fel. Én beleloccsintottam a rumot, majd belekevertem a darált diót. Ezzel megkenjük a palacsintákat és négybe hajtjuk. Tartsuk fogyasztásig melegen.

    A csokit olvasszuk meg, majd locsoljuk le a palacsintákat és szórjuk meg a pirított dió darabokkal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá