Gundel palacsinta recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Palacsinta (10-12 db-hoz, sütő mérettől függ):
- 200 g finomliszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2-3 cs vaníliás cukor
- csipet só
- 3 dl tej
- 1,5 dl szóda vagy víz
- 2 ek étolaj
Krém:
- 2 dl habtejszín
- 2 ek cukor
- kevés rum
- (esetleg mazsola, bár ez nálam szóba sem jöhet, de ha már egyszer Te szeretnél beletenni, akkor áztasd rumba)
- 20 dkg darált dió
Dekoráció:
- csokiöntet
- kevés durvára darabolt dió száraz serpenyőben megpirítva
Elkészítése:
A tojásokat robotgéppel pár perc alatt habosra keverjük, majd beleöntjük a tejet és lassan adagolva a lisztet, sót, vaníliás cukrokat. Szoktam hagyni állni fél órát, de ha nem áll, az sem baj.
Állás után belerakjuk az olajat és a szódát lassan öntve higítjuk a tésztát. Jól átkeverjük, majd a forró palacsintasütőben vagy seprenyőben kisütjük.
A habtejszínt felmelegítjük benne a cukorral. Teljesen olvadjon fel. Én beleloccsintottam a rumot, majd belekevertem a darált diót. Ezzel megkenjük a palacsintákat és négybe hajtjuk. Tartsuk fogyasztásig melegen.
A csokit olvasszuk meg, majd locsoljuk le a palacsintákat és szórjuk meg a pirított dió darabokkal.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.