Gundel palacsinta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Palacsinta (10-12 db-hoz, sütő mérettől függ):

  • 200 g finomliszt
  • 2 tojás
  • 2-3 cs vaníliás cukor
  • csipet só
  • 3 dl tej
  • 1,5 dl szóda vagy víz
  • 2 ek étolaj

Krém:

  • 2 dl habtejszín
  • 2 ek cukor
  • kevés rum
  • (esetleg mazsola, bár ez nálam szóba sem jöhet, de ha már egyszer Te szeretnél beletenni, akkor áztasd rumba)
  • 20 dkg darált dió

Dekoráció:

  • csokiöntet
  • kevés durvára darabolt dió száraz serpenyőben megpirítva

Elkészítése:

A tojásokat robotgéppel pár perc alatt habosra keverjük, majd beleöntjük a tejet és lassan adagolva a lisztet, sót, vaníliás cukrokat. Szoktam hagyni állni fél órát, de ha nem áll, az sem baj.

Állás után belerakjuk az olajat és a szódát lassan öntve higítjuk a tésztát. Jól átkeverjük, majd a forró palacsintasütőben vagy seprenyőben kisütjük.

A habtejszínt felmelegítjük benne a cukorral. Teljesen olvadjon fel. Én beleloccsintottam a rumot, majd belekevertem a darált diót. Ezzel megkenjük a palacsintákat és négybe hajtjuk. Tartsuk fogyasztásig melegen.

A csokit olvasszuk meg, majd locsoljuk le a palacsintákat és szórjuk meg a pirított dió darabokkal.