Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gundel palacsinta recept

Gundel palacsinta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 14 darabhoz:

    A palacsinta tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál étolaj
    • 1 evőkanál cukor
    • egy csipet só
    • 4 dl tej
    • 1dl szódavíz

    A diótöltelékhez :

    • 25 dkg darált dió
    • 10 dkg cukor
    • 2 dl tej
    • 1 ek. mazsola
    • fél citrom reszelt héja
    • 1 evőkanál rum

    A csokoládéöntethez :

    • 15 dkg étcsokoládé
    • 1 ek kakaópor
    • 3 d tej
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 dkg liszt
    • 1 evőkanál rum

    A tálaláshoz :

    • porcukor

    Elkészítése:

    Csomómentesre keverjük a tészta hozzávalóit, majd egy fél óráig pihenni hagyjuk. Olajjal vékonyan kikent palacsintasütőben 14 palacsintát sütünk.

    A töltelékhez felforraljuk a tejet a cukorral és a citromhéjjal, majd levesszük a tűzről. Belekeverjük a diót, a mazsolát és a rumot.

    Az öntethez simára keverjük a tojássárgáját és a lisztet 1 dl tejjel. Felforrósítjuk a maradék tejet, a kakaóport és a darabokra tört csokoládét. Vékony sugárban hozzáöntjük a tojást és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve besűrítjük. Nem forraljuk fel, nehogy kicsapódjon a tojás! Végül rummal ízesítjük.

    Megtöltjük a palacsintákat a diós töltelékkel, azután félbe, majd negyedbe hajtjuk, és tálra helyezzük őket, úgy, hogy félig fedjék egymást.
    Fel is tekerhetjük,ki ahogyan kedveli.

    Forró csokoládéöntettel és porcukorral tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá