Gundel palacsinta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 14 darabhoz:
A palacsinta tésztához:
- 30 dkg liszt
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál étolaj
- 1 evőkanál cukor
- egy csipet só
- 4 dl tej
- 1dl szódavíz
A diótöltelékhez :
- 25 dkg darált dió
- 10 dkg cukor
- 2 dl tej
- 1 ek. mazsola
- fél citrom reszelt héja
- 1 evőkanál rum
A csokoládéöntethez :
- 15 dkg étcsokoládé
- 1 ek kakaópor
- 3 d tej
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 dkg liszt
- 1 evőkanál rum
A tálaláshoz :
- porcukor
Elkészítése:
Csomómentesre keverjük a tészta hozzávalóit, majd egy fél óráig pihenni hagyjuk. Olajjal vékonyan kikent palacsintasütőben 14 palacsintát sütünk.
A töltelékhez felforraljuk a tejet a cukorral és a citromhéjjal, majd levesszük a tűzről. Belekeverjük a diót, a mazsolát és a rumot.
Az öntethez simára keverjük a tojássárgáját és a lisztet 1 dl tejjel. Felforrósítjuk a maradék tejet, a kakaóport és a darabokra tört csokoládét. Vékony sugárban hozzáöntjük a tojást és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve besűrítjük. Nem forraljuk fel, nehogy kicsapódjon a tojás! Végül rummal ízesítjük.
Megtöltjük a palacsintákat a diós töltelékkel, azután félbe, majd negyedbe hajtjuk, és tálra helyezzük őket, úgy, hogy félig fedjék egymást.
Fel is tekerhetjük,ki ahogyan kedveli.
Forró csokoládéöntettel és porcukorral tálaljuk.