Hozzávalók 14 darabhoz:
A palacsinta tésztához:
A diótöltelékhez :
A csokoládéöntethez :
A tálaláshoz :
Elkészítése:
Csomómentesre keverjük a tészta hozzávalóit, majd egy fél óráig pihenni hagyjuk. Olajjal vékonyan kikent palacsintasütőben 14 palacsintát sütünk.
A töltelékhez felforraljuk a tejet a cukorral és a citromhéjjal, majd levesszük a tűzről. Belekeverjük a diót, a mazsolát és a rumot.
Az öntethez simára keverjük a tojássárgáját és a lisztet 1 dl tejjel. Felforrósítjuk a maradék tejet, a kakaóport és a darabokra tört csokoládét. Vékony sugárban hozzáöntjük a tojást és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve besűrítjük. Nem forraljuk fel, nehogy kicsapódjon a tojás! Végül rummal ízesítjük.
Megtöltjük a palacsintákat a diós töltelékkel, azután félbe, majd negyedbe hajtjuk, és tálra helyezzük őket, úgy, hogy félig fedjék egymást.
Fel is tekerhetjük,ki ahogyan kedveli.
Forró csokoládéöntettel és porcukorral tálaljuk.