Gundel palacsinta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 14 darabhoz:

A palacsinta tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál cukor
  • egy csipet só
  • 4 dl tej
  • 1dl szódavíz

A diótöltelékhez :

  • 25 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 1 ek. mazsola
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál rum

A csokoládéöntethez :

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 ek kakaópor
  • 3 d tej
  • 3 tojássárgája
  • 2 dkg liszt
  • 1 evőkanál rum

A tálaláshoz :

  • porcukor

Elkészítése:

Csomómentesre keverjük a tészta hozzávalóit, majd egy fél óráig pihenni hagyjuk. Olajjal vékonyan kikent palacsintasütőben 14 palacsintát sütünk.

A töltelékhez felforraljuk a tejet a cukorral és a citromhéjjal, majd levesszük a tűzről. Belekeverjük a diót, a mazsolát és a rumot.

Az öntethez simára keverjük a tojássárgáját és a lisztet 1 dl tejjel. Felforrósítjuk a maradék tejet, a kakaóport és a darabokra tört csokoládét. Vékony sugárban hozzáöntjük a tojást és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve besűrítjük. Nem forraljuk fel, nehogy kicsapódjon a tojás! Végül rummal ízesítjük.

Megtöltjük a palacsintákat a diós töltelékkel, azután félbe, majd negyedbe hajtjuk, és tálra helyezzük őket, úgy, hogy félig fedjék egymást.
Fel is tekerhetjük,ki ahogyan kedveli.

Forró csokoládéöntettel és porcukorral tálaljuk.