Feketeerdő palacsinta meggymártással recept

Hozzávalók:
A palacsintához:
- 400 g finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes)
- csipet só
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 6 evőkanál étolaj
- 400 ml tej
- 400 ml szódavíz
Töltelék:
- 2 dl habtejszín
- 1 üveg magozott meggybefőtt
Mártás:
- 1 kg magozott, fagyasztott meggy
- 2-3 evőkanál cukor
- 1 evőkanál finomliszt
- 1 evőkanál vanília ízű pudingpor
- 1 teáskanál fahéj
- csipet szerecsendió
- 1 dl tejszín
Elkészítése:
A tojásokat kissé felkeverjük, majd hozzáadjuk a kakaóporral összeszitált lisztet. Fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, olajat, majd felengedjük szódával és belekeverjük a sót is.
Előre felhevített, forró palacsintasütőben a kakaós tésztából vékony palacsintákat sütünk.
A töltelékhez a tejszínt kemény habbá verjük és összekeverjük alaposan lecsepegtetett a meggyel.
Minden palacsintát megtöltünk ezzel a krémmel, majd a két szélét kissé behajtjuk és feltekerjük.
A mártáshoz a meggyet annyi vízben tesszük fel főni, ami ellepi. Hozzáadjuk a cukrokat, fahéjat és a szerecsendiót. Aki szeretne, szegfűszeget is tehet hozzá, majd felforraljuk.
A tejszínben elkeverjük a pudingport és a lisztet, majd kevés főzőlével felengedjük és csomómentsre keverjük az egészet. Lassan a meggyhez adjuk és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Ha nem elég sűrű, akkor liszttel süríthetünk rajta.
A palacsintákat a forró mártással tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »