Feketeerdő palacsinta meggymártással recept

Hozzávalók:
A palacsintához:
- 400 g finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes)
- csipet só
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 6 evőkanál étolaj
- 400 ml tej
- 400 ml szódavíz
Töltelék:
- 2 dl habtejszín
- 1 üveg magozott meggybefőtt
Mártás:
- 1 kg magozott, fagyasztott meggy
- 2-3 evőkanál cukor
- 1 evőkanál finomliszt
- 1 evőkanál vanília ízű pudingpor
- 1 teáskanál fahéj
- csipet szerecsendió
- 1 dl tejszín
Elkészítése:
A tojásokat kissé felkeverjük, majd hozzáadjuk a kakaóporral összeszitált lisztet. Fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, olajat, majd felengedjük szódával és belekeverjük a sót is.
Előre felhevített, forró palacsintasütőben a kakaós tésztából vékony palacsintákat sütünk.
A töltelékhez a tejszínt kemény habbá verjük és összekeverjük alaposan lecsepegtetett a meggyel.
Minden palacsintát megtöltünk ezzel a krémmel, majd a két szélét kissé behajtjuk és feltekerjük.
A mártáshoz a meggyet annyi vízben tesszük fel főni, ami ellepi. Hozzáadjuk a cukrokat, fahéjat és a szerecsendiót. Aki szeretne, szegfűszeget is tehet hozzá, majd felforraljuk.
A tejszínben elkeverjük a pudingport és a lisztet, majd kevés főzőlével felengedjük és csomómentsre keverjük az egészet. Lassan a meggyhez adjuk és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Ha nem elég sűrű, akkor liszttel süríthetünk rajta.
A palacsintákat a forró mártással tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »