Feketeerdő palacsinta meggymártással recept
Hozzávalók:
A palacsintához:
- 400 g finomliszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes)
- csipet só
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 6 evőkanál étolaj
- 400 ml tej
- 400 ml szódavíz
Töltelék:
- 2 dl habtejszín
- 1 üveg magozott meggybefőtt
Mártás:
- 1 kg magozott, fagyasztott meggy
- 2-3 evőkanál cukor
- 1 evőkanál finomliszt
- 1 evőkanál vanília ízű pudingpor
- 1 teáskanál fahéj
- csipet szerecsendió
- 1 dl tejszín
Elkészítése:
A tojásokat kissé felkeverjük, majd hozzáadjuk a kakaóporral összeszitált lisztet. Fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, olajat, majd felengedjük szódával és belekeverjük a sót is.
Előre felhevített, forró palacsintasütőben a kakaós tésztából vékony palacsintákat sütünk.
A töltelékhez a tejszínt kemény habbá verjük és összekeverjük alaposan lecsepegtetett a meggyel.
Minden palacsintát megtöltünk ezzel a krémmel, majd a két szélét kissé behajtjuk és feltekerjük.
A mártáshoz a meggyet annyi vízben tesszük fel főni, ami ellepi. Hozzáadjuk a cukrokat, fahéjat és a szerecsendiót. Aki szeretne, szegfűszeget is tehet hozzá, majd felforraljuk.
A tejszínben elkeverjük a pudingport és a lisztet, majd kevés főzőlével felengedjük és csomómentsre keverjük az egészet. Lassan a meggyhez adjuk és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Ha nem elég sűrű, akkor liszttel süríthetünk rajta.
A palacsintákat a forró mártással tálaljuk.