Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dupla almás extra palacsinta recept

Dupla almás extra palacsinta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    24 db (nagy) palacsintához:

    • 55 dkg liszt
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl étolaj
    • 3 db közepes jonagold alma
    • 2 dl tej
    • 4 ek porcukor
    • 1 kk só
    • szódavíz

    Töltelékhez:

    • 4 db közepes jonagold alma
    • 4 cs vanília ízű pudingpor
    • 1,7 l tej
    • 15 dkg kristálycukor

    Tetejére:

    • 3 ek porcukor és
    • 1 tk őrölt fahéj keveréke

    Elkészítése:

    A palacsintatésztához az almákat megmossuk, meghámozzuk, kicsumázzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

    Mielőtt barnulni kezdene, hozzáadjuk a többi alapanyagot és kevés szódavíz adagolásával közepesen sűrű, csomómentes palacsinta tésztát készítünk.

    Félretesszük a masszát, állni hagyjuk egy kevés ideig, ezalatt elkészítjük az almás-vaníliás tölteléket, mert annak majd egy kis ideig hűlnie kell.

    A 4 db almát megmossuk, meghámozzuk, kicsumázzuk 8 darabba vágjuk és minden almagerezdet kb. 1/2 cm-es szeletekre darabolunk.

    Felöntjük 1,5 l tejjel, hozzáadjuk a kristálycukrot és feltesszük forrni. amíg melegszik az almás tej, a 4 cs vanília pudingot csomómentesre kikeverjük a maradék 2 dl hideg tejjel.

    Forrás után 1 percig főzzük az almákat, majd besűrítjük a pudinggal, jól elkeverjük és félretesszük.

    Ezek után a szokásos módon kisütjük a palacsintákat. (én wokban szoktam készíteni)

    Miközben sütögetünk, időnként megkevergetjük a krémet, így hamarabb hűl és nem lesz nagyon vastag bőrösödés a tetején..

    A feltekerést úgy végezzük, hogy miután egy jó nagy kanál masszával megkentük a palacsintát, a két oldalát behajtjuk, nehogy kifolyjon a töltelék.

    Hűtőszekrénybe téve kb. 1 órára hagyjuk, hogy a puding lehűljön és megkössön.

    Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá