Dupla almás extra palacsinta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

24 db (nagy) palacsintához:

  • 55 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 1 dl étolaj
  • 3 db közepes jonagold alma
  • 2 dl tej
  • 4 ek porcukor
  • 1 kk só
  • szódavíz

Töltelékhez:

  • 4 db közepes jonagold alma
  • 4 cs vanília ízű pudingpor
  • 1,7 l tej
  • 15 dkg kristálycukor

Tetejére:

  • 3 ek porcukor és
  • 1 tk őrölt fahéj keveréke

Elkészítése:

A palacsintatésztához az almákat megmossuk, meghámozzuk, kicsumázzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

Mielőtt barnulni kezdene, hozzáadjuk a többi alapanyagot és kevés szódavíz adagolásával közepesen sűrű, csomómentes palacsinta tésztát készítünk.

Félretesszük a masszát, állni hagyjuk egy kevés ideig, ezalatt elkészítjük az almás-vaníliás tölteléket, mert annak majd egy kis ideig hűlnie kell.

A 4 db almát megmossuk, meghámozzuk, kicsumázzuk 8 darabba vágjuk és minden almagerezdet kb. 1/2 cm-es szeletekre darabolunk.

Felöntjük 1,5 l tejjel, hozzáadjuk a kristálycukrot és feltesszük forrni. amíg melegszik az almás tej, a 4 cs vanília pudingot csomómentesre kikeverjük a maradék 2 dl hideg tejjel.

Forrás után 1 percig főzzük az almákat, majd besűrítjük a pudinggal, jól elkeverjük és félretesszük.

Ezek után a szokásos módon kisütjük a palacsintákat. (én wokban szoktam készíteni)

Miközben sütögetünk, időnként megkevergetjük a krémet, így hamarabb hűl és nem lesz nagyon vastag bőrösödés a tetején..

A feltekerést úgy végezzük, hogy miután egy jó nagy kanál masszával megkentük a palacsintát, a két oldalát behajtjuk, nehogy kifolyjon a töltelék.

Hűtőszekrénybe téve kb. 1 órára hagyjuk, hogy a puding lehűljön és megkössön.

Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.