Diós-lekváros palacsintatekercs, csokitetővel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- fél cs sütőpor
- 1 ek kakaópor
- 1 ek méz vagy mézes fűszerkeverék
- fél tk fahéj
- csipet só
- bármilyen dzsem vagy lekvár
- 15 dkg őrölt dió
- 15 dkg porcukor
Tetejére:
- 10 dkg étcsoki
- 4 ek étolaj
Elkészítése:
Ízlés szerint kikeverjük a palacsintatésztát, de cukrot nem teszünk bele.
A tésztához hozzáadunk fél cs sütőport, 1 ek kakaóport, 1 ek mézet vagy mézes fűszerkeveréket, fél tk fahéjat, csipet sót, összedolgozzuk és kisütjük.
Veszünk 5 db palacsintát és egymás után, egymásra rakva vékonyan megkenjük lekvárral, megszórjuk a porcukros őrölt dióval, az utolsó darabbal is így teszünk, majd hengerré feltekerjük.
Ezután a csokit az olajjal megolvasszuk mikróban és bevonjuk vele a tekercseket.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük.
Tipp:
Nagyon jó, hogy tettem bele diót is a lekvárra, nagyon finom lett. A csokitető a Receptneked oldal ötlete volt, így én megcsináltam azt is rá. Így már egy igazi nagyon finom süti lett belőle, ami gyakran fog készülni nálunk.