Diós-lekváros palacsintatekercs, csokitetővel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- fél cs sütőpor
- 1 ek kakaópor
- 1 ek méz vagy mézes fűszerkeverék
- fél tk fahéj
- csipet só
- bármilyen dzsem vagy lekvár
- 15 dkg őrölt dió
- 15 dkg porcukor
Tetejére:
- 10 dkg étcsoki
- 4 ek étolaj
Elkészítése:
Ízlés szerint kikeverjük a palacsintatésztát, de cukrot nem teszünk bele.
A tésztához hozzáadunk fél cs sütőport, 1 ek kakaóport, 1 ek mézet vagy mézes fűszerkeveréket, fél tk fahéjat, csipet sót, összedolgozzuk és kisütjük.
Veszünk 5 db palacsintát és egymás után, egymásra rakva vékonyan megkenjük lekvárral, megszórjuk a porcukros őrölt dióval, az utolsó darabbal is így teszünk, majd hengerré feltekerjük.
Ezután a csokit az olajjal megolvasszuk mikróban és bevonjuk vele a tekercseket.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük.
Tipp:
Nagyon jó, hogy tettem bele diót is a lekvárra, nagyon finom lett. A csokitető a Receptneked oldal ötlete volt, így én megcsináltam azt is rá. Így már egy igazi nagyon finom süti lett belőle, ami gyakran fog készülni nálunk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »